منتدى يوسف عرفات الرسمى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى يوسف عرفات الرسمى

يختص بكل جديد من أخبار وصور واغاني للفنان الصاعد يوسف عرفات
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الخبز البرتقالى الحلو

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin
Admin


عدد المساهمات : 2904

نقاط : 5795

السٌّمعَة : 923

تاريخ التسجيل : 22/02/2012


الخبز البرتقالى الحلو Empty
مُساهمةموضوع: الخبز البرتقالى الحلو   الخبز البرتقالى الحلو I_icon_minitimeالسبت يوليو 27, 2013 12:43 am


الخبز البرتقالى الحلو IMG_3972-1

المقادير

القاعدة الإسفنج:
½ كوب دقيق
1 ملعقة مائدة سكر
2 ¼ ملعقة صغيرة خميرة فورية
½ كوب ماء فى درجة حرارة الغرفة
*العجينة:
6 معالق مائدة سكر
1معلقة ملح
1/4 كوب لبن بودرة
4 ملعقة مائدة زبدة طرية فى درجة حرارة الغرفة
2 بيضة
بشر قشرة ليمونة
1 بشر قشرة برتقال
فانيليا
3 كوب دقيق
6 معالق ماء فى درجة حرارة الغرفة (استخدمت فقط 1 1/2 ملعقةانظرى بالأسفل)
لدهان الوجه بيضة مخفوقة مع ملعقة ماء

طريقة التحضير

خلطى مكونات القاعدة الإسفنجية فى بولة و غطيها و سبيها تخمر ساعة و نصف فى مكان دافىء
بعد ماتخمر القاعدة الإسفنجية ابدأى فى العجينة
اخلطى السكر و الملح و اللبن البودرةو الزبدة فى بولة كبيرة
بعد ما يختلطوا كويس ضيفى البيض و بشر البرتقال و الليمون
اضيفى الدقيق بعد ماتنخليه
و قلبى و اضيفى القاعدة الأسفنجية و اعجنى 15 دقيقة بايدك و 10 دقائق فقط بالعجانة (الكيتشن ايد)
وزودى الميه تدريجيا اذا احتاجت مياه
انا استخدمت معلقة و بعدين اخلط لغاية ما العجينة تجانست (الكلام للكاتبة الأصلية)
و انا عموما احتجت ملعقةو نصف ماء فقط و لكن ذلك يختلف من دقيق لآخر
حطى العجينة فى بولة مدهونة زيت و امسحى بايدك على وش العجينة بالزيت
غطيها و سبيها ساعتين تخمر
قسمى العجينة فى قالبين توست مدهونين و فيهم ورقة زبدة من تحت
سخنى الفرن 10 دقائق
لاحظى ان اثناء التسوية عليكى انك تلفى الصينية و تجيبى الناحة اللى بتواجه ظهر الفرن قدام
عشان السوى يكون واحد
كمان لاحظى ان الخبز ده فيه سكر و من بره ممكن يكون لونه احمر بسبب السكر فى حين انه لسه ماستواش كويس
سويه لمدة 45 - 50 دقيقة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://yousefkhaled.yoo7.com
lboke
مشرفة عامة
مشرفة عامة
lboke


العقرب

عدد المساهمات : 6586

نقاط : 8379

السٌّمعَة : 337

تاريخ الميلاد : 20/11/1996

تاريخ التسجيل : 18/06/2012

العمر : 28

الموقع : طولكرم ♥
العمل/الترفيه : طالبه ☺

المزاج : ماشي حالوو ☺


الخبز البرتقالى الحلو Empty
مُساهمةموضوع: رد: الخبز البرتقالى الحلو   الخبز البرتقالى الحلو I_icon_minitimeالسبت يوليو 27, 2013 7:16 pm

يعطيكي العافيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
صقرالعراق
نائب المدير
نائب المدير
صقرالعراق


الثور

عدد المساهمات : 9770

نقاط : 13730

السٌّمعَة : 296

تاريخ الميلاد : 06/05/1978

تاريخ التسجيل : 04/04/2012

العمر : 46

الموقع : عااااااااااااااااااااااااااااااااش العرااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااق العظييييييييييييييييم
العمل/الترفيه : محل نسائي واكسسوارات

المزاج : حزييييييييييييييييييييييييييين


الخبز البرتقالى الحلو Empty
مُساهمةموضوع: رد: الخبز البرتقالى الحلو   الخبز البرتقالى الحلو I_icon_minitimeالأحد يوليو 28, 2013 1:26 am

يعطيكي 1000 عافية

بوركتي بما تطرحيه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://yousefkhaled.yoo7.com
 
الخبز البرتقالى الحلو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» فوائد زيت اللوز الحلو للشعر،زيت اللوز الحلو للشعر
» اساور لك الحلو للحلوين
» تناول الخبز يومياً يمنح الجسم مستوى جيد من الدهون الصحية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى يوسف عرفات الرسمى :: مطبخ رمضان - حلويات - معجنات ومقليات وفطائر - مقبلات وسلطات وشوربات - مشروبات وعصيرات - دايت ورجيم-
انتقل الى: